• Bine ai venit!

Accident grav pe Dunăre: Ambarcațiune a Poliției de Frontieră scufundată de o barjă ucraineană

O navă a Poliției de Frontieră a fost răsturnată de o barjă ucraineană pe brațul Chilia, rezultând rănirea unui polițist. Incidentul grav a avut loc pe Dunăre, în zona brațului Chilia, când o barjă ucraineană a scufundat o ambarcațiune a Poliției Române de Frontieră. Potrivit informațiilor furnizate de polițiști români, barja din Ucraina a intrat în coliziune cu ambarcațiunea Poliției, iar ulterior a lovit un ponton al Gărzii de Coastă și un ponton destinat pasagerilor.

Impactul puternic a dus la răsturnarea ambarcațiunii Poliției de Frontieră, care a fost proiectată sub ponton. Incidentul a avut loc în ziua de marți, 13 iunie, și a cauzat pagube materiale semnificative, conform declarațiilor polițiștilor de frontieră.

Barja ucraineană era remorcată de un vas sub pavilion portughez. Autoritățile competente în materie de navigație, reprezentate de Căpitănia Tulcea, au preluat ancheta în acest caz. Până la finalizarea investigațiilor, navele de pasageri ale companiei Navrom nu vor mai acosta în zona Chilia Veche.