• Bine ai venit!

Ancheta Congresului asupra posibilei implicări a președintelui Joe Biden într-o presupusă mită românească: Șeful FBI, în centrul atenției

Președintele Comisiei de Supraveghere a Camerei Camerei SUA, James Comer (R-Kentucky), a anunțat că pregătește un proiect de lege pentru a-l urmări pe directorul FBI, Christopher Wray, în legătură cu refuzul acestuia de a dezvălui posibila implicare a președintelui american Joe Biden în luarea de mită.

Comer a utilizat platforma Twitter pentru a aduce în atenția publicului demersul său și a afirmat că Comisia va vota săptămâna viitoare cu privire la acest proiect de lege, dacă FBI continuă să ignore solicitările legitime ale Congresului. El a subliniat faptul că FBI nu se află deasupra Congresului și nu are dreptul să ignore cererile membrilor săi.

"Elaborez un proiect de lege care să-l tragă pe directorul FBI Wray la răspundere pentru disprețuirea Congresului. Comitetul va vota săptămâna viitoare pe această problemă dacă FBI va continua să ignore cererea mea legitimă", a scris Comer pe Twitter.

Această acțiune vine în urma cererilor formulate de către congresmeni către FBI în legătură cu o presupusă mită pe care Joe Biden ar fi primit-o din străinătate în timp ce era vicepreședinte. Cererile au fost adresate procurorului general Merrick Garland și directorului FBI Christopher Wray. Potrivit parlamentarilor, FBI deține "informații valoroase și verificabile" care nu au fost dezvăluite publicului american.

Conform informațiilor, o parte din mita presupusă ar fi provenit din România. Această afirmație adaugă o dimensiune internațională anchetei și ridică mai multe întrebări cu privire la posibila implicare a României în acest caz. Detaliile specifice legate de acest aspect nu au fost încă dezvăluite publicului.

Ancheta Congresului în legătură cu această presupusă mită românească și implicarea președintelui Joe Biden în aceasta a generat un interes considerabil, iar directorul FBI, Christopher Wray, se află acum în centrul atenției. Evoluțiile ulterioare vor fi monitorizate cu atenție pe măsură ce ancheta avansează.