• Bine ai venit!

Armata Ucraineană înregistrează progrese semnificative în lupta împotriva forțelor de ocupație ruse

Armata ucraineană a înregistrat progrese semnificative în ultimele 24 de ore în lupta împotriva forțelor de ocupație ruse. Potrivit informațiilor furnizate de Armata Națională a Ucrainei și viceministrul ucrainean al apărării, Hanna Maliar, trupele ucrainene au provocat pierderi semnificative forțelor rusești în ceea ce privește trupele și echipamentele militare. Aceste pierderi echivalează cu distrugerea a peste patru companii militare rusești.

În ciuda rezistenței puternice întâmpinate din partea trupelor ruse, armata ucraineană a reușit să înainteze în diferite zone. În zona Bahmut din estul țării, forțele ucrainene au înaintat cu peste trei kilometri în ultimele zece zile. În sud, armata ucraineană a înregistrat o avansare graduală, dar constantă, în ciuda opoziției puternice a inamicului.

Raportul generalului de brigadă Oleksandr Tarnavski, șeful forțelor ucrainene din regiunea Tavria, indică faptul că trupele ucrainene au distrus sau avariat în ultimele 24 de ore 59 de piese de echipament militar inamic, inclusiv un elicopter, 14 tancuri și diferite lansatoare de rachete, sisteme de rachete și artilerie. De asemenea, a fost distrus un depozit de muniții al inamicului.

Conform declarațiilor ministrului adjunct al apărării ucrainean, Hanna Maliar, în zona Bahmut, pierderile inamicului sunt de aproximativ nouă ori mai mari decât cele ale Ucrainei, iar în Tavria, pierderile inamicului sunt de 5,3 ori mai mari decât ale Ucrainei. Aceste informații sugerează că armata ucraineană are inițiativa și obține rezultate semnificative în operațiunile desfășurate în aceste zone.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Gărzii Naționale ucrainene, Ruslan Muziciuk, trupele ruse au schimbat tactica de când mercenarii Wagner și-au predat pozițiile, înlocuind luptele corp la corp cu utilizarea mai intensă a artileriei și aviației împotriva forțelor ucrainene. De asemenea, numărul de personal militar rus desfășurat în orașul Bahmut a scăzut în urma acestei schimbări.

În ansamblu, Ucraina a înregistrat progrese semnificative în operațiunile sale militare în zona Bahmut și în direcția portului Berdiansk, ocupat de Rusia, în sud-estul țării. În plus, au fost eliberate mai multe localită