• Bine ai venit!

Consultări la Cotroceni pentru rezolvarea conflictului din învățământ

Președintele Klaus Iohannis a convocat miercuri liderii coaliției de guvernare la Cotroceni pentru a discuta despre greva din învățământ. La această întâlnire au participat Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu și ministrul Educației, Ligia Deca, în timp ce Kelemen Hunor nu se afla în București. După discuțiile desfășurate la Cotroceni, s-a propus un nou "scenariu de lucru", iar reprezentanții profesorilor au fost invitați la Palatul Victoria pentru a continua negocierile.

Președintele Klaus Iohannis a solicitat liderilor coaliției să continue negocierile cu sindicatele din învățământ până când vor fi identificate măsurile necesare pentru a răspunde cerințelor cadrelor didactice, conform unui comunicat emis de Administrația Prezidențială. Președintele României a cerut liderilor coaliției să prezinte public, în cel mai scurt timp posibil, concluziile negocierilor cu sindicatele și măsurile pe care Guvernul le poate adopta pentru a asigura încheierea în bune condiții a anului școlar și pentru a nu afecta calendarul susținerii examenelor naționale, conform comunicatului.

Consultările de la Cotroceni s-au încheiat, iar Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu s-au deplasat către Palatul Victoria, unde vor avea o nouă întâlnire cu reprezentanții sindicatelor din învățământ pentru a prezenta rezultatele discuțiilor. Potrivit surselor citate de Digi24, profesorilor li s-a propus ca "scenariu de lucru" o creștere etapizată, pe o perioadă de trei ani, a salariilor pentru profesorii debutanți.

Consultările de la Palatul Cotroceni au început la ora 12:00 și au avut participarea premierului Nicolae Ciucă, a președintelui PSD, Marcel Ciolacu, și a ministrului Educației, Ligia Deca. Kelemen Hunor, președintele UDMR, nu a fost prezent.

Liderii coaliției de guvernare, Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu și Kelemen Hunor, au fost invitați la Palatul Cotroceni la ora 12:00, conform unui anunț publicat pe site-ul Președinției. Surse politice au declarat pentru Digi24.ro că președintele UDMR, Kelemen Hunor, a informat Administrația Prezidențială că se află în deplasare la Cluj-Napoca.