• Bine ai venit!

eBay și Poșta Română lansează proiectul e-export nation pentru afacerile românești: Sprijin pentru exportul online în peste 190 de țări

Gigantul american de comerț online eBay a intrat în România printr-un parteneriat cu Poșta Română pentru a lansa proiectul "e-export nation". Acest program are ca scop sprijinirea exportului online al produselor afacerilor românești și dezvoltarea IMM-urilor din țară.

Prin intermediul platformei "e-export nation", afacerile românești înscrise în program sunt facilitate să își vândă produsele în peste 190 de țări prin eBay, una dintre cele mai mari platforme de comerț electronic la nivel mondial. Astfel, clienții din diferite țări care aleg să cumpere de la comercianți români beneficiază de livrări eficiente și la costuri optime, folosind serviciile Poștei Române.

La evenimentul de lansare, ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a împărtășit amintirea primei comenzi pe care a plasat-o pe eBay în timpul studiilor sale în SUA. El a evidențiat importanța platformei în obținerea pieselor necesare pentru mașina sa și a subliniat că intrarea eBay în România este un vis devenit realitate pentru sectorul privat și digitalizarea țării.

Michael Sokolovsky, director de Comunicare și Marketing eBay pentru zona EMEA, a menționat că prin programul "e-export nation", IMM-urile românești devin mai vizibile pentru cumpărătorii globali, facilitându-le accesul la cei peste 133 de milioane de utilizatori activi ai eBay din 190 de piețe.

Programul oferă avantaje precum listarea gratuită a produselor pe eBay în primele 3 luni, training personalizat și tarife reduse pentru IMM-uri. Prin e-export nation, se urmărește creșterea performanțelor IMM-urilor din România și stimularea producției și exportului local.

Clienții internaționali care folosesc serviciile Poștei Române beneficiază de reduceri tarifare, preluare gratuită a produselor și termene de livrare rapide. Programul are potențialul de a aduce antreprenoriatul românesc în centrul atenției Poștei Române și de a sprijini dezvoltarea afacerilor pe termen lung.

Prin această inițiativă, eBay, Poșta Română și Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării demonstrează angajamentul lor față de creșterea comerțului online românesc și susținerea dezvoltării economice a țării.