• Bine ai venit!

Greva sindicală în Educație continuă după respingerea ofertei Guvernului

Respunzând solicitării liderilor sindicatelor din Educație, premierul Nicolae Ciucă a prezentat o nouă ofertă de majorare a salariilor pentru personalul didactic și nedidactic. Cu toate acestea, liderii sindicatelor au anunțat că membrii lor resping această ultimă ofertă din partea Guvernului și continuă greva generală din învățământ.

Premierul a comunicat că Guvernul intenționează să aprobe o ordonanță de urgență pentru majorarea salariilor. Conform acestei propuneri, salariile personalului didactic și didactic auxiliar ar crește cu 1.000 de lei brut lunar, în timp ce personalul nedidactic ar primi o majorare de 400 de lei brut lunar. De asemenea, ordonanța de urgență ar include și încadrarea salariului personalului didactic debutant în învățământul preuniversitar și universitar la nivelul salariului mediu brut pe economie.

Premierul a menționat că această creștere de 1.000 de lei ar reprezenta un avans din creșterea cuvenită conform noii legi a salarizării. De asemenea, el a propus ca această creștere să fie implementată în etape în următorii trei ani, cu o creștere de 40% în anul viitor din diferența dintre grila salarială actuală și cea viitoare.

Cu toate acestea, liderii sindicatelor au considerat că oferta nu este suficientă și că nu răspunde în totalitate solicitărilor lor, motiv pentru care greva generală în învățământ va continua.