• Bine ai venit!

Kiev: Al treilea atac masiv în 24 de ore, Ucraina pregătește o contraofensivă în vară

Un al treilea atac masiv asupra capitalei Ucrainei, Kiev, a avut loc într-un interval de doar 24 de ore. Forțele ruse au lansat un nou val de drone iraniene asupra orașului în cursul nopții trecute. Potrivit oficialilor militari, sistemele de apărare aeriană au reușit să doboare aceste drone, dar căderea resturilor a declanșat incendii în mai multe cartiere. Un bloc, o casă și mai multe mașini au fost cuprinse de flăcări, iar în urma atacului, o femeie a pierit, iar alte trei persoane au fost rănite, conform informațiilor prezentate de The Guardian. Sirenele de raid aerian au sunat pe parcursul întregii nopți și în alte regiuni. Pe durata întregii luni mai, Rusia a efectuat repetate atacuri asupra Kievului, utilizând drone și rachete, mai ales în timpul nopții. Acesta a fost cel de-al 17-lea atac aerian din această lună, după ce ieri rachete rusești au fost lansate în plină zi.

Ministrul Apărării din Ucraina, Oleksii Reznikov, exprimă optimism cu privire la succesul unei contraofensive ucrainene în timpul verii. Într-un interviu publicat în ziarul francez Ouest-France, ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a declarat: "Avem șanse serioase de a înregistra progrese semnificative în timpul sezonului estival." Aceasta sugerează iminența unei contraofensive ucrainene și este raportată de Le Figaro, conform News.ro.

Reznikov afirmă: "Dorim să frângem voința rușilor de a câștiga acest război." El dezvăluie că obiectivul acestei contraofensive ucrainene este de a restabili frontierele din 1991, recunoscute internațional, care includ și Peninsula Crimeea, anexată de Moscova în 2014. Reznikov anticipează că acest contraatac masiv "va determina o nouă retragere a rușilor de pe teritoriul nostru". Ministrul ucrainean al Apărării adaugă: "Aceștia au efectuat o nouă mobilizare, dar mulți dintre ei sunt începători fără experiență în manevrarea armamentului."