• Bine ai venit!

Marcel Ciolacu vrea să amâne preluarea funcției de premier, generând tensiuni în coaliția guvernamentală

După săptămâni de negocieri intense, blocaje și tensiuni în cadrul coaliției guvernamentale, liderul Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, a luat o decizie surprinzătoare: suspendarea discuțiilor privind formarea unui nou Cabinet. Această decizie vine în contextul în care Ciolacu consideră că orice negociere privind viitorul guvern trebuie amânată până când vor fi rezolvate solicitările sindicatelor și problema reformei pensiilor speciale, pe care le consideră priorități majore.

Marcel Ciolacu afirmă că principala sa preocupare este stabilitatea țării și buna guvernare, astfel încât românii și economia să poată face față mai ușor provocărilor multiple cu care se confruntă. Cu toate acestea, el recunoaște că agenda politică nu mai coincide cu agenda românilor, iar el nu va pune niciodată interesele politice deasupra intereselor cetățenilor. De aceea, consideră că, în acest moment, toți factorii de decizie politică ar trebui să se concentreze pe rezolvarea solicitărilor sindicatelor și pe finalizarea reformei pensiilor speciale înainte de a relua orice negocieri privind formarea unui nou Cabinet.

Liderul PSD subliniază că coaliția guvernamentală are datoria de a se concentra în primul rând pe urgentele românilor și că programul de guvernare viitor trebuie să prevadă soluții sustenabile și un termen clar pentru noua lege a salarizării. Prin urmare, Marcel Ciolacu transmite că orice discuții referitoare la componența viitorului guvern vor fi suspendate până când aceste priorități vor fi abordate și soluționate.

Această decizie a lui Ciolacu duce la amânarea problematicii rotației în funcția de premier, ignorând apelul președintelui Klaus Iohannis, care a solicitat liderilor partidelor din coaliția de guvernare să demareze cât mai rapid procedurile pentru formarea unui nou guvern. Președintele Iohannis și-a exprimat, chiar din Islanda, dorința ca negocierile să se încheie până săptămâna viitoare, însă acum această dorință pare să fie în zadar, având în vedere poziția fermă a lui Marcel Ciolacu și decizia sa de a suspenda orice discuții privind viitorul Cabinetului.