• Bine ai venit!

"Miting și Greva în Învățământ: Sindicatele amenință cu continuarea protestelor în stradă"

Angajații din sistemul de învățământ organizează un nou miting vineri în Capitală, iar sindicatele amenință că vor continua greva și protestele în stradă dacă Guvernul nu îndeplinește revendicările lor. George Purcaru, prim-vicepreședintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, a declarat că greva și protestele de stradă vor continua dacă Guvernul nu răspunde pozitiv revendicărilor din sector.

"Așa cum am anunțat, dacă Guvernul nu va respecta cererile noastre, vom continua atât greva, cât și acțiunile de protest în stradă. Iată-ne din nou în stradă, colegii sunt hotărâți. Nu vom ceda, vom merge mai departe până când acest guvern va înțelege că în viitoarea lege a salarizării va trebui să respecte principiul și să o aplice în întregime în anul 2024", a declarat George Purcaru.

"Prin urmare, dintr-un memorandum a rezultat o declarație. Nu mai putem fi mințiți! Avem nevoie de legi care să fie respectate. Dacă astăzi nu se va respecta dorința noastră de a respecta legea în întregime în anul 2024 și de a respecta principiul, vom continua greva și acțiunile în stradă", a continuat el.

Un alt sindicalist a solicitat Guvernului să rezolve situația și să îmbunătățească oferta făcută învățământului.

"Există soluții practice pentru rezolvarea situației din învățământ în acest moment. Suntem astăzi în Piața Botoșani, alături de colegii din întreaga țară, pentru a cere Guvernului să deblocheze situația. Deblocarea situației înseamnă revenirea la negocieri, iar singura soluție este îmbunătățirea ofertei din ordonanța 53 și garantarea aplicării legii salarizării unitare într-o singură tranșă în cursul anului 2024", a declarat protestatarul.

"Pentru examenele naționale, există soluții în acest moment. Niciunul dintre cele două examene naționale, Bacalaureatul și Evaluarea Națională, nu sunt puse în pericol", a adăugat același protestatar.