• Bine ai venit!

Nicolae Ciucă rămâne premier: Negocierile cu sindicatele din Educație continuă

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că va rămâne în funcție până când problemele din sistemul de învățământ vor fi rezolvate. El a afirmat că intenționează să continue dialogul cu sindicatele din Educație pentru a găsi soluții la problemele pe care acestea le-au ridicat. Ciucă a subliniat angajamentul Guvernului în dezvoltarea și modernizarea sistemului de educație, precizând că s-au alocat fonduri semnificative pentru acest scop.

Premierul a făcut apel la rațiunea cadrelor didactice, menționând că este conștient de nevoia de a crește nivelul de salarizare al acestora. Cu toate acestea, el a subliniat că nu se poate lua o măsură unilaterală care să dezechilibreze bugetul de stat în ansamblu. Ciucă a exprimat speranța că prin continuarea dialogului cu sindicatele se va găsi o soluție la greva profesorilor.

Liderii coaliției de guvernare au convenit că premierul nu va demisiona până când greva profesorilor nu va fi rezolvată. Marcel Ciolacu, președintele PSD, a afirmat că coaliția trebuie să se concentreze pe rezolvarea acestei probleme majore înainte de a purta discuții politice legate de rotația guvernamentală. El a subliniat importanța acordării priorității sistemului de învățământ și sistemului de sănătate în programul de guvernare.

Astfel, guvernul condus de Nicolae Ciucă va continua să gestioneze problemele din sistemul de învățământ în colaborare cu sindicatele, înainte de a aborda orice discuții politice privind modificările în componența guvernului.