• Bine ai venit!

Premierul Marcel Ciolacu dezvăluie preocuparea pentru excepțiile fiscale și necesitatea unui climat concurențial echitabil în România

Premierul Marcel Ciolacu a exprimat vineri preocuparea cu privire la excepțiile din Codul fiscal care depășesc 74 de miliarde de lei, considerând această situație ca fiind anormală. El a subliniat că a sosit momentul să se pună capăt "excepțiilor peste excepții". Cu toate acestea, Ciolacu a menționat că nu se intenționează să se modifice excepțiile din domeniul IT în acest moment, deoarece acestea au jucat un rol benefic, contribuind la dezvoltarea unui important centru în România. Există excepții în codul fiscal în valoare de aproximativ 74 de miliarde de lei, ceea ce este considerat un aspect complet anormal și contrar recomandărilor venite din partea organismelor financiare internaționale. Premierul a subliniat necesitatea revenirii la un mediu concurențial echitabil în România și a declarat că perioada "excepțiilor peste excepții" a luat sfârșit.

Cu privire la alte aspecte, premierul Ciolacu a avut discuții cu ambasadoarea SUA la București în legătură cu programul Visa Waiver, aderarea României la OCDE și combaterea traficului de persoane. Cu toate acestea, el a menționat că nu se va lua nicio decizie înainte de a purta discuții cu toți actorii implicați și de a analiza recomandările internaționale la nivelul Ministerului de Finanțe.