• Bine ai venit!

Președintele Iohannis confirmă că rotația guvernamentală se va realiza până la 1 iunie: 'Respectarea calendarului este prioritară

Președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri că rotația guvernamentală va fi realizată conform calendarului stabilit prin protocol, până la data de 1 iunie. El a confirmat că a avut o discuție cu membrii Partidului Național Liberal (PNL), în care le-a solicitat să trateze negocierile din cadrul coaliției și cu greviștii cu seriozitate.

"Calendarul inițial al rotației sau al rocadei poate fi respectat. Procedura ar urma să înceapă vineri, iar în cel mai bun scenariu, ar putea fi finalizată până pe 30 mai. Am comunicat aceste aspecte membrilor PNL și le-am cerut să trateze negocierile din cadrul coaliției și cu greviștii cu toată seriozitatea. (...) Nu avem nevoie doar de instabilitate și dispute politice", a declarat președintele Iohannis într-o conferință de presă susținută împreună cu președintele Germaniei, la Cotroceni.

El a subliniat că toate aceste aspecte pot fi rezolvate cu înțelepciune.

"Imediat ce premierul își depune mandatul, voi iniția următorii pași. Nu am niciun interes să întârziem sau să apară probleme și incertitudini. Această rotație trebuie să se desfășoare rapid și corect. Oamenii trebuie să vadă că aici nu este vorba de negocieri sau influențe ascunse, ci de un proces pe care coaliția l-a asumat de la început și pe care îl respectă", a subliniat Klaus Iohannis.

Context: Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit marți seara cu liderii Partidului Național Liberal la Vila Lac, conform surselor politice citate de G4Media. Nu este clar care a fost subiectul discuțiilor, dar conform unor surse Digi24, președintele le-ar fi cerut liberalilor să accelereze negocierile pentru noul guvern, astfel încât Marcel Ciolacu să fie instalat în funcția de premier până pe 1 iunie.