• Bine ai venit!

Reacția Bisericii Ortodoxe Române la decizia CEDO privind parteneriatul civil: Apărarea valorilor familiei tradiționale

Biserica Ortodoxă Română reacționează vehement față de decizia Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO) de a solicita României legalizarea parteneriatului civil. Considerăm această decizie ca fiind o sursă toxică care amenință temelia și importanța familiei.

Biserica noastră, în conformitate cu învățătura sfântă a credinței noastre, susține că familia este instituția fundamentală a societății și este înființată în mod binecuvântat de Dumnezeu ca uniunea dintre un bărbat și o femeie. Prin decizia CEDO, se deschide calea pentru acceptarea unei definiții diluate și perturbatoare a familiei, care nu respectă viziunea noastră tradițională și credința noastră profundă.

Parteneriatul civil este în contradicție cu valorile noastre religioase și nu poate fi echivalat cu căsătoria tradițională. În contextul acestui parteneriat, se propune recunoașterea legală a unei uniuni care nu este în conformitate cu scopul fundamental al căsătoriei și care poate afecta stabilitatea și coeziunea familiei.

Este important să subliniem că drepturile individuale nu ar trebui să afecteze drepturile colective ale societății și valorile noastre morale și spirituale. Libertatea religioasă și dreptul de conștiință trebuie să fie respectate și protejate în mod corespunzător.

Biserica Ortodoxă Română va continua să promoveze și să apere valorile tradiționale și familia înțeleasă conform învățăturii noastre sacre. Suntem hotărâți să susținem și să păstrăm modelul biblic și creștin de familie, care reprezintă coloana vertebrală a societății noastre și garantul perpetuării valorilor morale și spirituale.