• Bine ai venit!

Reguli mai stricte de mobilizare militară implementate în Ucraina începând cu 1 iunie

Începând cu 1 iunie, în Ucraina se vor aplica reguli mai stricte în ceea ce privește mobilizarea militară. Aceste reguli se referă în special la înmânarea citațiilor de prezentare la comisariatul militar și la chemarea pentru serviciul militar. Potrivit informațiilor furnizate de BucPress din Cernăuți, inclusiv cei considerați limitat apti pentru serviciul militar în timp de pace vor fi supuși mobilizării.

Serghii Pavlov, șeful Centrului Teritorial de Recrutare și Sprijin Social din orașul Burîn din regiunea Sumî, a informat cu privire la aceste măsuri conform informațiilor furnizate de Suspilne și citat de Focus.ua.

În prezent, Ucraina se află într-o stare de război și a fost instituită mobilizarea generală, ceea ce înseamnă că toți bărbații cu vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani sunt obligați să îndeplinească serviciul militar și pot fi chemați să îndeplinească această obligație. Cu toate acestea, începând cu data de 1 iunie, regulile privind mobilizarea vor deveni și mai stricte, iar evitarea acesteia va deveni și mai dificilă.

Conform legilor nr. 9260 și nr. 9259, mobilizarea generală și starea de război în Ucraina au fost prelungite până la data de 18 august. De asemenea, s-au făcut modificări în legislație în ceea ce privește evidența militară și informarea cetățenilor.