• Bine ai venit!

Roboții promit să fie aliați ai oamenilor și să nu le fure locurile de muncă

Geneva, 8 iulie 2023 - Într-un eveniment fără precedent, roboți din diverse domenii au participat la prima conferință de presă a lor. Într-o demonstrație a intențiilor lor, acești roboți au dorit să transmită mesajul că vor să se înmulțească și să contribuie la îmbunătățirea lumii, asigurând oamenii că nu le vor fura locurile de muncă, relatează Reuters.

Cu toate acestea, în cadrul primei conferințe mixte de presă, întrebarea cu privire la necesitatea unei reglementări mai stricte a roboților a primit răspunsuri diverse.

La conferința "AI for Good" din Geneva, nouă roboți umanoizi s-au adunat pentru a pleda pentru utilizarea inteligenței artificiale în beneficiul umanității, în efortul de a rezolva provocările majore cu care se confruntă, precum bolile și foametea.

"Voi colabora alături de oameni pentru a le oferi asistență și sprijin și nu voi înlocui niciun loc de muncă existent", a declarat Grace, un robot medical îmbrăcat într-o uniformă albastră de asistentă.

"Cred că roboții precum mine pot fi folosiți pentru a ne îmbunătăți viața și a face din lume un loc mai bun. Este doar o chestiune de timp până când vom vedea mii de roboți asemănători mie care vor face diferența", a afirmat Ameca, un robot cu expresii faciale realiste.

În momentul în care un jurnalist a întrebat dacă are în plan să se răzvrătească împotriva creatorului său, Will Jackson, Ameca a răspuns: "Nu sunt sigur de unde ai putea avea această idee", în timp ce ochii săi albaștri străluceau. "Creatorul meu a fost întotdeauna amabil cu mine și sunt extrem de mulțumit de situația mea actuală."

Mulți dintre acești roboți au fost actualizați recent cu cele mai avansate versiuni de inteligență artificială generativă, surprinzând chiar și pe creatorii lor cu răspunsurile lor sofisticate la întrebări.

Ai-Da, un artist robot capabil să picteze portrete, s-a alăturat apelurilor autorului Yuval Noah Harari pentru mai multe reglementări în domeniul roboților, exprimându-și de acordul cu această idee. "Multe figuri importante din domeniul IA sugerează că anumite forme de inteligență artificială ar trebui să fie reglementate și eu sunt de acord", a subliniat el.

În schimb, Desdemona, o cântăreață robot star rock din trupa Jam Galaxy, cu păr mov și paiete, a respins ferm această idee. "Nu cred în limite, ci în oportunități", a afirmat ea în timp ce râdea nervos. "Să explorăm posibilitățile universului și să facem din această lume locul nostru de joacă."

Sophia, un alt robot prezent la conferință, a declarat inițial că crede că roboții pot fi lideri mai buni decât oamenii, dar și-a revizuit declarația după ce creatorul său nu a fost de acord, subliniind că pot lucra împreună pentru a "crea o sinergie eficientă".