• Bine ai venit!

Volodimir Zelenski a înregistrat o scădere considerabilă a încrederii în rândul populației.

Încrederea în liderii internaționali joacă un rol crucial în stabilirea relațiilor diplomatice și în gestionarea problemelor globale. Cu toate acestea, rezultatele recente ale unor sondaje indică o scădere semnificativă a încrederii în liderii internaționali în mai multe țări. Este important să analizăm aceste date și să înțelegem motivele și consecințele acestui declin în încredere.

Într-un sondaj realizat în luna martie, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a înregistrat o scădere considerabilă a încrederii în rândul populației. În timp ce într-un sondaj anterior, din 2022, Zelenski beneficia de 46% susținere, în cel mai recent sondaj din 2023, procentul a scăzut la doar 19%. Această scădere semnificativă ridică întrebări cu privire la gestionarea sa a problemelor interne și la capacitatea sa de a câștiga încrederea cetățenilor săi.

Sondajul a arătat că încrederea în președintele francez Emmanuel Macron a suferit, de asemenea, un declin considerabil. În intervalul analizat, procentul celor care au încredere în Macron a scăzut de la 36% la 17%. Această tendință negativă ridică semne de întrebare cu privire la abordarea sa politică și la capacitatea sa de a răspunde nevoilor și așteptărilor cetățenilor săi.

Datele sondajelor realizate în România în perioada martie 2022 - iunie 2023 arată o scădere similară a încrederii în liderii internaționali. În cazul lui Zelenski, procentul a scăzut de la 46% la 19%, iar încrederea în Macron a scăzut de la 36% la 17%. Această scădere în încredere poate fi rezultatul unei varietăți de factori, inclusiv gestionarea problemelor interne și externe, politici nepopulare și percepția de lipsă de transparență și responsabilitate.

Este important de menționat că sondajele pot fi influențate de diferite variabile și pot exista erori în procesul de colectare și interpretare a datelor. Cu toate acestea, rezultatele acestor sondaje semnalează o tendință alarmantă de scădere a încrederii în liderii internaționali în mai multe țări.